Bejelentés


Rajztanár Mindenféle a művészetekről


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Egy régebbi portfólió

A portfólió központi témája az autó volt. Minden bemutatott alkotás kapcsolódott ehhez.

Tartalmazzon:

1. két olyan munkát, amelyet sikeresnek tart a vizsgázó;
Az első egy színes ceruzával készült rajz és ennek linómeszet változata. A nyomó dúcok is bemutatásra kerültek. A vizsgázó röviden elmondta a technika kialakulását, előzményét (fametszet). Ismertette az egy színnel készült nyomat készítésének technikáját.

2. egy olyan munkát, amelyet kevésbé tart sikeresnek a vizsgázó;
Az első feladatban már megjelent ennek az autónak a képe, linómetszet technikával. Ez a tovább fejlesztése, több színnel készült linó metszet. A nyomó dúc szintén bemutatásra került. Ennek segítségével ismertette a többszínű nyomat készítésének technikáját. A nyomtatás miatt "sikerült kevésbé".

3. egy olyan munkát, amelyet a legkedveltebb technikájával készített a vizsgázó;
Ez a montázs technika. Ez is autóról, pontosabban az autóhoz, mint tárgyhoz fűződő viszonyról, imádatról szól. Ennél az alkotásnál a vizsgázó kitért a montázs technika rövid történetére, megemlített 1-2 kiemelkedő alkotót, akik gyakran alkalmazták. Röviden ismertette a technika lényegét.

4. egy olyan munkát, amely egy tárgy tervezését dokumentálja (több rajz is lehet egy lapon);


Egy színes linómetszettel készült reklám kiadvány, mappa terve, egy autószalon számára. A tervek, a rajzok a dúcok kifaragásához, a nyomatok és a az elkészült munka. A nyomódúcok szintén bemutatásra kerültek.

5. egy olyan munkát, amely látvány alapján készült tanulmányrajz, festmény vagy plasztika (fotója);
Szintén a központi téma az autó jelenik meg itt is. Grafittal készült tanulmány rajz. Itt beszélt röviden a tanulmány rajzról, mint műfajról, céljáról és néhány kiemelkedő alkotóról. Ennek kapcsán pár szóval a reneszánszról. Illetve saját céljáról.

6. egy olyan munkát, amely képet és szöveget együttesen alkalmazó kompozíció;
Ennek a konkrét plakátnak a kapcsán a plakát feladatáról, az alkalmazott grafikáról és a plakátművészetről beszélt röviden. Ez a plakát egy felhívás egy fantázia autó tervezésére. A képekkel utalt a tervezési folyamatra. A felirattal szintén. A betűk választása a mérnöki munkára és a kreatív alkotásra. A színek (komplementer) választása kapcsán a színtanról, kontrasztokról is szólt. A technika (montázs), az választott papírok szintén fontosak voltak.

7. egy olyan munkát, amely a vizsgázó által szabadon választott téma tetszőleges feldolgozása;
Kollázs technikával készült. Egy baleset története. Sokféle anyag felhasználásával. Az anyagok választásáról, a kollázs műfajáról, készítéséről is beszélt a vizsgázó.
Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!